کشت زعفران

همه چیز در مورد پیاز زعفران

بطور کلی یکسری از گلها و گیاهان هستند که پیاز دارند.(پیازچه و پیاز و که هممون میشناسیم)
هر گلی جزو گروه خواصی از گلها هستش مثل حیوانات (گربه سانان،خزندگان و …)
اینجا گروهی از گلها رو داریم به اسم زنبقیان که چند نمونه اشو براتون گذاشتم.

یکی از این گلهارو بهش گل زعفران میگن که این شکلیه

حالا چرا شکلشون با هم فرق میکنه روتو مقاله………….. گفتم الان صحبت پیازشه.
گل زعفران هم پیاز داره و برای اینکه از پرچمش(زعفران) بخوان استفاده تجاری،خوراکی و صنعتی داشته باشند روی مدل پیاز و کیفیتش حساسیت به خرج میدن و یکسری شاخص ها برای کیفیت پیاز وجود داره.
اولا که پیاز زعفران این شکلیه

حالا چرا با هم فرق میکنه تا آخر بخونی متوجه میشی.
این پیازها کلا نسبت به آب و هوای شهر،اندازه،کیفیت با هم متفاوته و باید حواسمون باشه که نسبت به خاک مورد نظر و منطقه مورد نظر باید پیاز مناسب همونجارو انتخاب کنید تا برداشت خوب و با کیفیتی داشته باشید.
حتی پیاز زعفران برای کاشت سنتی و گلخونه ای متفاوته که در ادامه بهت میگم.
چطوری پیاز زعفران انتخاب کنیم؟
اولین موردجوانه پیاز سالم باشه و بیشتر از ۲درصد نباشه تا بتونه از دل خاک بیرون بیاد (زدگی،خراش،تیکه کنده شده،حشره خورده) نباشه دومین مسئله به بدنه خود پیاز توجه کنید که دقیقا خوردگی،کنده شده،آفت زده نباشه و یه حالت پوشالی داره که نگاه کنید کاملا روی پیاز و پوشونده باشه و وقتی فشار میدیم تو پر و سفت باشه.
عین پیازی که مصرف روزانه داریم اگر پوستش کنده شده باشه پیاز خشک میشه
سومیش اینکه که کجا میخوای بکاری اگه تو گلدون یا گلخونه ای میخوای معمولا پیازهای بالای ۱۲ گرم بهتره که حتی تا ۵۰ گرم هم میرسه.

یا میخوای سنتی و کشاورزی بکاری که بین ۵ تا ۱۵ گرم هستش و زیر ۵ گرم کلا استفاده نمیشه.

حالا پیاز ظریف و با وزن بالا بهترین کیفیت هستش چون مواد مغذی زیادی به خودش جذب کرده. اینو هیچ جا دلیلشو بهت نگفته دلیلش اینه تو زمین کشاورزی پیاز حداقل ۷ سال میمونه و هی بچه اضافه میکنه

و باید هم جای رشد داشته باشه و هم هر سال بار بیشتری بده ولی توی گلخونه یا گلدون نهایت شما یک یا دو برداشت داری و مجدد پیاز و عوض میکنی و پیازهای بزرگتر در برداشت اول مطمئنن حجم و کیفیت خوبی میده.
البته بالا هم گفتم میتونی پیاز کوچیک و سنگین وزن بکاری در حقیقت تو زمین زراعی میکاری و بارور میکنی تا هی محصولتو بیشتر کنه ولی تو گلدون نه همون مقداری که میخوای با کیفیت آخرش برداشت میکنی‌
سومین مسئله اینکه پیازها نباید با هم قاطی بشن مثلا پیاز منطقه لرستان و با پیاز تربت حیدریه نمیشه قاطی کنی.
هر کدومشون تو یک آب و هوای متفاوت رشد کردن و هر کدوم سایز و مدل خودشونن که اگر قاطی بشن برداشت خوبی نداری.
قبل از کاشت پیازهارو کامل باید بررسی کنید گه ناخالصی،آفت،زدگی جوانه و بدنه نداشته باشه و اگر پیاز سورت شده و در یک اندازه باشه بهترین کیفیت هستش
چهارمین مسئله اینکه هر کاری کنیم خود خاک یکسری میکروبها و آفت داره و یا بر اثر سرما و گرما این اتفاق میوفته.
پس باید پیاز و قبل از کاشت ضد عفونی کنیم. قبل از ضدعفونی پیاز و نقره کنید.

یعنی اینکه پوشالهای اضافه پیاز و بگیرید در حدی که یک لایه رو پیاز بمونه و خود پیاز زخمی نشه یا اضافه تر که کامل پیاز لخت نشه
چطوری پیاز زعفران و ضدعفونی کنیم؟
اول بگم که حتما باید پیاز و ضدعفونی کنید که آفت نزنه و سلامت پیاز و به خطر نیوفته.
اول از همه یک مخزن به نسبت مقدار پیازتون انتخاب میکنید و مواد ضدعفونی و با قارچ کش کاربندازیم و کنه کش پروپارژیت بگیرید.
به نسبت اندازه و حجم مخزن از قارچ کش به اندازه‌ی دو واحد در هزار واحد آب و از کنه کش به میزان ۱.۵ واحد در هزار واحد آب استفاده کنید. حالا هر چند کیلو پیاز و داخل سبد میریزین و بین ۳۰ تا ۶۰ ثانیه داخل محلول میکنید و بلافاصله کاشت و انجام میدین که معمولا کار ضدعفونی بغل زمین انجام میشه که فاصله ای بین ضدعفونی و کاشت نباشه.
چه چیزی باعث خطر سلامت پیاز میشه؟
استفاده بی رویه از کود حیوانی تازه و شیمایی بی هدف
چراندن دام در مزرعه زعفران
استفاده از ابزار آلوده
کلی بخوام بگم گل زعفران خیلی سوسوله (نازش زیاده) و پاکه که اگر هر عامل خارجی آلوده بهش برسه سلامتشو به خطر میندازه
البته اگر ضدعفونی شده باشن خطرش کمتره
کی پیاز بخریم؟
پیاز زعفران در فصل تابستون میخوابه و بهترین موقع خریدش از اوایل تیر تا اوایل مهرماه هستش و یادت باشه غیراز این زمان اگر بخری انتظار گل دادن نباید داشته باشی چون پیاز و از مزرعه برداشت میکنن و تو مزرعه دیگه میکارن و این زمان خرید و فروش زیاد هستش و نگهداری پیاز شرایط خواصی داره و اگر از زمانش بگذره پیاز از خودش تغذیه میکنه و مواد مغذی خودشو از دست میده و احتمال آلوده شدنش خیلی زیاده.
خلاصه: رشد زعفران با پیازه که پیاز زعفران به اندازه،محل رشد،آفت،زمان خرید و… بستگی داره.
امیدوارم مقاله ام و دوست داشته باشی و بقیه رو بخونی موفق،پیروز،سربلند باشی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *